Besplatna dostava za sve porudžbine na sajtu!
« Vrati se na blog

Kako postići tvrdu erekciju

15 savjeta kako postići tvrdu erekciju – i održavati

Kako postići tvrdu erekciju – Evo što može ubiti vašu čvrstoću… i što ju može spasiti.

Penis je najtemperamentniji dio čovjekova tijela.

Kad želite da bude tvrd tijekom seksualnih aktivnosti, on postaje mekan. Zatim, kad napokon uspijete održati erekciju, ispadne da na kraju prevremeno ejakulirate. Uz to, loše reagira na alkohol, čak i kad ste u seksualno uzbudljivoj situaciji.

Također se često iznenada prikazuje kad nikako nije vrijeme za to, kao na primer usred vaše važne prezentacije za posao. Što se izvora užitka tiče, može biti prokleto frustrirajuće.

kako postići tvrdu erekciju slika

Većini muškaraca je jasno da njihov polni organ vjerojatno neće svaki put kad izađe na crtu dati svoj maksimum.

Prema podacima studije, oko četiri petine muškaraca u dobi između 20 i 39 godina kaže da „uvijek“ ili „gotovo uvijek“ mogu ostvariti i nekako održati erekciju.

To onda znači da oko jedne petine muškaraca u ključnim godinama života, makar povremeno, ima poteškoće u ostvarivanju erekcija. Ta ista je studija pokazala da je kod muških u petoj i šestoj deceniji samo 20 procenata reklo da većinu vremena mogu dobiti dovoljno dobru seksualno zdravu erekciju.

Drugim riječima, radi se o masivnome problemu.

Kako vjerovatno nikada nećete biti u mogućnosti predvidjeti ponašanje svojega spolovila sa 100 postotnom preciznošću, ne može škoditi upoznati se sa nekim koracima kojima osiguravate na vrijeme da će vaše vrijeme erekcije biti zdravo i snažno koliko je god to mogućno.

Pokušajte s ED lijekovima

Ako sve drugo zakaže, ne gine vam tretman lijekovima za ED, poput Kamagre i Cialisa.

Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome je li ta opcija prikladna za vas – i znajte da postoje brojni internet portali sa prodajom ovih tableta koji u najkraćem mogućem roku mogu veoma diskretno naći put vašega praga.

Isprobajte penisni prsten

Jeste li znali da vam penisni prsten može pomoći u održavanju erektivnoga stanja?

Ova igračka u obliku slova O stane oko vašeg penisa i pomaže zadržati krv u osovini, tj. tijelu penisa, tamo gdje je i želite.

Ovaj prsten također pomaže u sprječavanju venskog istjecanja krvi, oblika erektilne disfunkcije gdje krv teče neometano do vašeg penisa, ali ima problema ostati tamo. (Giddy, novi uređaj poput prstena za penis dizajniran za liječenje ED, također može pomoći dečkima s venskim curenjem da održe jače erekcije.)

Postoje četiri vrste prstena za penise, koji sigurno mogu pomoći u odjelu za erekciju:

  • Podesivi prstenovi
  • Rastegljivi prstenovi
  • Vibrirajući prstenovi
  • Čvrsti prstenovi

Da biste saznali nešto više o različitim vrstama, pogledajte naš vodič za odabir penisnih prstenova. A ovdje na sledećem linku možete kupiti neki od naših omiljenih prstenova za penis dostupnih na tržištu.

Radite Kegelove vježbe

Mišići dna zdjelice igraju ulogu u seksualnoj aktivnosti „Kontrakcije mišića dna zdjelice (zvane Kegelove vježbe) pomažu u povećanju tlaka u penisu i čvrstoći penisa.“

Jednostavnijim riječima, Kegelove vježbe – kojima stežete i oslobađate mišiće dna zdjelice – mogu vam pomoći ojačati erekciju.

Evo i par savjeta na koji način možete najbolje odraditi svoj set Kegelsica svaki dan bez puno muke.

Pazite što jedete

Prema dostupnim podacima, istraživanje je pokazalo da hrana koja šteti srcu istovremeno šteti i penisu – što ima i smisla, jer i srce i penis ovise o protoku krvi kako bi pravilno funkcionirali.

Kuhinja mediterana koja uključuje voće, cjelovite žitarice, masti zdrave za srce poput orašastih plodova i maslinovog ulja, crnog vina i povrća – dobro je mjesto za početak. (Pratite sledeće linkove kako bi pročitali više o zdravoj hrani i prehrani za zdravo srce.)

Veza između mediteranske prehrane i poboljšane spolne funkcije znanstveno je utvrđena.

Pravac u teretanu

Kardio. Kardio. Kardio.

Ključni je zdrav krvotok za zdrave erekcije i nema ničega što tako dobro tera kardiovaskularni sistem na regeneraciju poput  laganih aerobnih vježbica.

One vas ne samo održavaju u formi, već puštaju i dušikov oksid kroz tijelo, a znamo njegovu funkciju u erekcijama i njihovome trajanju.

Iako je trčanje izvrsno, izbegavajte vožnju bicikla ako je to ikako mogućno. Profesionalni biciklisti dugoprugaši koji dugo vremena provode na svojim biciklističkim sjedalima mogu imati više problema s ED.

A ako možemo dodati, ni one uske kratke hlače nikako ne mogu pomoći.

Ostavite ili umanjite cigarete

U studiji provedenoj u kojoj je tražena ocena seksualnog života od ispitanika, otkriveno je od strane istraživača da su redovni pušači ocijenili svoj na prosjek 5, dok je kod nepušača ta ocena bila 9, na lestvici prve desetice.

Kako je impotencija često izazvana pušenjem, moguće je i ono izaziva i probleme sa snagom i veličinom erekcije.

U moru istraživanja, jedno je ukazalo da pušači neretko imaju manje penise od onih u nepušača.
Uz oštećenje krvnih žila, pušenje može uzrokovati i oštećenje samog tkiva penisa, čineći ga manje elastičnim i sprječavajući njegovo rastezanje.

Još uvijek nismo čuli bolji razlog za prekid pušenja.

Ali kafa i dalje može

Iako nema mnogo stvari koje su gore za vašu potenciju od pušenja cigarete, kava i nije loša za stanje ispod pojasa.

Studija je otkrila da muški koji su uzimali kofein ekvivalentne količine od 2 – 3 šalice kave dnevno manje je vjerojatno da će patiti od E.D. od osoba koje su preferirali da se probude bez kave ili pića s kofeinom.

Napravite vazektomiju

Ako imate potomstvo (ili ste apsolutno sigurni da je život bez djece za vas), uzmite u obzir operativnu metodu izvođenja vazektomije.

Rizik od neuspjeha kontracepcije može biti veliki izvor tjeskobe i anksioznosti  za neke muškarce, posebno one koji su u prošlosti imali susrete sa abortusima ili crnim mislima kada joj kasni par dana.

Ta anksioznost zauzvrat često dovodi do impotencije, a i uzrokovati sve ukrug… isti magični točak koji tjeskobu zbog učinka čini ubojicom raspoloženja.
Rešenje je prosto, bez sperme, bez rizika od trudnoće: naime, pravilno izvedena vazektomija ima stupanj učinkovitosti 99,9 posto.

Budite vjerni i ostanite vjerni

Uobičajeno je da frajeri koji započinju afere otežano imaju erekcije. U stvari, to je toliko česta situacija da liječnici kojima se posle obrate najčešće pitaju svoje pacijente poduzimaju li sa strane kakvu god akciju.

Jedino ako i supruga ne zna za vaš novi seksualni život, ne odobrava ga i ne sudjeluje u njemu – u tom slučaju svaka čast -, kad god ćete biti s njom, osjećati ćete se verovatno iole krivim zbog toga.

Osjećaj krivice se može prerasti u anksioznost, a ona može eliminirati erekciju u sekundi.

Poradite na kilaži

Osim boravka u nekoj čuki, izolirani, dijabetes je celibat ekspres.

Zapravo je preko pola svih muških osoba obolelih od dijabetesa, impotentno. Bolest pogađa penis dvostrukim udarcem. Ubrzava proces arterijskih boljki i značajno remeti prijenos podražaja duž živaca kroz vaše tijelo.

Povjerujte nam na riječ, nema srijeće kod utrnutoga penisa.

Održavanje linije vitkom je najbolji način za izbjegavanje dijabetesa. Ako je taj voz protutnjao, bar budite pažljivi u provjeri krvne glukoze.

Osobe koje su aljkave oko držanja šećera pod kontrolom u riziku su oko 70 posto više za razvoj erektilnih problema od ostalih koji sve drže pod konac, pokazalo je nedavno talijansko istraživanje.

Provjerite razinu testosterona

Nizak stupanj testosterona u krvi utječe izravno na mehanizme koji sudjeluju u vašoj erekciji, ali utječe i na vaš libido, čineći ga težim za uključivanje – a vremenom sve problematičnijim i problematičnijim.

Ako primijetite nekarakterističan pad vašeg spolnog nagona – ili bilo koji od slijedećih simptoma niskog testosterona – možda biste trebali pitati doktora da li su vaše T razine niže nego što bi trebale biti.

Ukoliko jesu, liječnik vam može pomoći da testosteron vratite na razinu unutar normalnog raspona.

Ne zapinjite kao manijak, polako gurajte

Sve što je potrebno za puknuće kavernoze corposa, izduženih „erektilnih komora“ duž vašeg penisa, je samo jedan snažni pogrešno uperen i postavljen potisak.

Ne vjerujete nam? Pokušajte uspraviti penis u stablo drveta i vidjet ćete – otprilike je iste gustoće kao partnerova stidna kost i karlica.

Potpuna ruptura zahtijevat će operaciju u roku od jednoga dana da bi se zaustavilo krvarenje unutar spolovila i umanjio rizik od razvoja trajne štete.. Djelomični procep nije toliko ozbiljan, ali tjekom života bit problematičan.

Kako se tkiva  korpusa obnavljaju i zarastaju, ožiljci se prave, gubi se elastičnost – što dovodi do zakrivljenja penisa, neprijatne boli, a naposletku i imotencije. Prema stručnim procjenama, trećina svih impotentnih muškaraca ima u povijesti neki vid „traume penisa“.

Kad je ona na vrhu, budite ekstremno pažljivi. To je položaj iz kojeg se najviše lomova događa.

Šetajte više

U jednom nedavnom istraživanju podaci su nam otkrili da oni koji pješače samo 2 kilometra dnevno imaju upola manju stopu erektilnih muka od sedentarnih muškaraca. (I dvadesetak minuta jogginga ili pola sata igranja sa tegovima isto tako povoljno dijeluju.)

Naslage koje začepljuju ili ukrućuju arterije penisa također mogu sputati erekcije. „Dečki obično smatraju svoje arterije jednostavnim cijevima koje se mogu začepiti, ali u biti se događa puno više od toga“. „Obloge tih krvnih žila vrlo su biološki aktivna područja na kojima se stvaraju i ispuštaju kemikalije u krvotok.“

Što ste aktivniji, te obloge se obnavljaju, regeneriraju, čiste i postaju fleksibilnije.

Slobodno puno zijevajte

Oprostite ako ste upravo zbog te fotografije zijevali. Mada, zapravo nam nije žao – jer što se vašeg ijela tiče, zijevka i postizanje erekcija su identična stvar praktički promatrano.

Oboje kontrolira kemikalija nazvana dušikov oksid. Pravovremeno pušten u mozak, može utjecati na neurone za disanje, otvaranje usta ili pak se spustiti niz kralježnicu do penisnih krvnih žila. Ponekad se dešava i jedno i drugo (zato veliko zijevanje može izazvati reakciju i dolje).

Ne preporučujemo predigru širom otvorenih usta, ali dopuštajući si da zijevate povremeno tijekom dana, može vam pomoći da prokrčite neurokemijske ceste koji vode do dobre, čvrste erekcije.

Dovoljno i redovito spavajte

Vaš polni organ treba što više sati sna. Svaku noć dok snivate imate erekciju dugu okolo tri do pet sati. Najočiglednija je ova pojava kad se u gluvo doba noći mora mokriti, a on prav kao strijela.

Te polunoćne erekcije nisu isključivo supružnička zabava već, u biti se radi na punjenju vašeg penisa – održavajući ga dobro nahranjenim kisikom.

Teoretski gledano, što više noćnih erekcija imate, vaše erektilno tkivo će postati fleksibilnije. A to bi moglo pomoći da erekcije budu jake i kako godine odmiču.