Tadalis SX

Tadalis SX glavna slika proizvoda
Tadalis SX
Glavni sastojak tableta Tadalis SX 20mg je tadalafil, koji je zapravo inhibitor fosfodiesteraze tipa 5 koji značajno pomaže muškarcima koji imaju problem erektilne disfunkcije ili impotencije. Lijek nije afrodizijak,  te se mora koristiti u kombinaciji sa seksualnom stimulacijom.
30EUR
NARUČI
Aktivni sastojci:
Tadalafil
Medicinska forma:
Tablete 4x20mg
Proizvođač:
Ajanta Pharma
Isporuka:
24-72h - Hrvatska pošta

Općenito o Tadalis SX 20mg

Tadalis SX 20mg tablete su također poznate pod generičkim imenom Cialis i njihova je upotreba namijenjena muškarcima koji pate od erektilne disfunkcije, odnosno impotencije. Impotencija je nemogućnost postizanja i održavanja erekcije penisa potrebne za seksualnu aktivnost. Razlog tom fenomenu je neadekvatan protok krvi kroz penis.

Tablete opuštaju krvne žile penisa i to rezultira snažnom i produljenom erekcijom koja je prirodna reakcija na seksualnu stimulaciju. Međutim, imajte na umu da lijek djeluje samo ako imate seksualno uzbuđenje.

Načelo funkcioniranja Tadalis SX 20mg tableta

Načelo funkcioniranja vrlo je jednostavno. Tadalis SX 20mg tablete sadrže tadalafil koji izravno utječe na tkivo penisa, povećavajući protok krvi koji dovodi do jake erekcije. Tijekom seksualne stimulacije, dušikov oksid se otpušta u tkivo penisa,  što dovodi do aktiviranja enzima guanilat ciklaze, a koji pospješuje ciklični Gvanozin monofosfat (cGMP).

Upravo cGMP utječe na krvne žile u penisu, puni tkivo penisa i dovodi do erekcije. Još jedan enzim koji je zaslužan za regulaciju erekcije je enzim fosodiesteraze tipa 5 (PDE5) koji razgrađuje cGMP i sprečava da krv protječe kroz penis, što je upravo uzrok gubitka erekcije.

Tadalis SX 20mg tablete spriječavaju djelovanje PDE5 i omogućavaju prirodnu aktivaciju cGMP mehanizma koji poboljšava i održava erekciju penisa.

Tadalis SX 20mg – uporaba i učinak

Maksimalna dnevna doza ovog lijeka je jedna tableta. Budući da nije afrodizijak, lijek treba uzimati 30 minuta do 1 sat prije spolne aktivnosti. Također, potrošači mogu započeti seksualnu aktivnost u različito vrijeme od trenutka uzimanja lijeka jer se učinak lijeka može osjetiti čak i nakon 36 sati od trenutka uzimanja.

Na taj način potrošači mogu odrediti optimalno vrijeme koje im je potrebno kako bi postigli maksimalni učinak

Što je unutar Tadalis lijeka?

Aktivni sastojak ovih tableta je Tadalafil koji uklanja impotenciju povećavajući protok krvi kroz žile penisa i omogućava visokokvalitetne i dugotrajne erekcije. Opušta krvne žile penisa i time omogućuje veći protok krvi što može dovesti do snažne i dugotrajne erekcije.

Kako liječiti erektilnu disfunkciju s tabletama Tadalis?

Glavni aktor za suzbijanje impotencije je PDE5 inhibitor koji eliminira erektilnu disfunkciju. Uzimanjem lijeka prije spolne aktivnosti, Tadalis kroz cGMP inhibiciju stimulira proizvodnju, što dovodi do boljeg protoka krvi kroz penis.

Bolja cirkulacija krvi kroz penis daje snažnu i dugotrajnu erekciju koja osigurava kvalitetan seksualni odnos koji će da oduševi i Vas i Vašu ljepšu polovinu.

Tadalis SX 20mg – Nuspojave i kontraindikacije

Sam lijek ne šteti tijelu, osim ako se ne primjenjuje u prekomjernim dozama, što može dovesti do predoziranja. Međutim, najčešće nuspojave nisu toliko opasne za tijelo. Najčešće nuspojave su:

 • Glavobolja,
 • Vrtoglavica,
 • Crvenilo u licu,
 • Dispepsija,
 • Nazalna sekrecija,
 • Mučnina i bol u trbuhu.

Dodatne nuspojave

Postoje također slučajevi kada Tadalis SX 20mg može uzrokovati ozbiljnije nuspojave kod ljudi:

 • Poremećaji u vidnom polju,
 • Suzne oči,
 • Drastične promjene krvnog tlaka,
 • Pospanost,
 • Poteškoće s disanjem,
 • Bol u leđima, zglobovima i trbuhu.

Ono što je važno i treba napomenuti je da su te nuspojave prilično rijetke i da je vrlo malo vjerojatno da ćete iskusiti jednu od njih tijekom uporabe lijeka.

Ako se to dogodi, obratite se svom liječniku i objasnite mu detaljno kada, kako i koliko ste uzeli ovaj lijek.

Slučajevi kada ne trebate koristiti Tadalis

Postoje odeđeni slučajevi kada se ne preporuča uporaba Tadalis SX 20mg tableta, zbog mogućih kontraindikacija s drugim lijekovima ili stanjima koja se tretiraju specifičnim lijekovima. Izbjegavajte korištenje ako ste:

 • Alergični na Tadalafil ili bilo koji drugi sastojak ovih tableta
 • Uzimate ili ste uzimali lijekove koji sadrže nitrate (na primjer, nitroglicerin)
 • Imali ili imate bolest jetre i bubrega
 • Imali ili imate stanje u kojem se ne preporučuju seksualni odnosi zbog srčanih / moždanih problema, posebno u proteklih 6 mjeseci
 • Trenutno imate ili ste patili od visokog ili niskog krvnog tlaka
 • Imali ili imate bolest oka
 • Pili ili pijete velike količine alkohola i sok od grejpa
 • Uzimali nedavno ili trenutno uzimate eritromicin, rifampicin, verapmil, ritonavir ili sakvinavir (lijekovi za HIV), itrakonazol ili ketakonazol, alfa blokatore zbog visokog krvnog tlaka, tamsulozin i prazosin za liječenje uvećale prostate, nitroglicerin, gliceril trinitrat ili druge lijekove na bazi nitrata.

Koji lijekovi mogu stvoriti kontraindikacije s tabletama Tadalis?

Iako je generalni savjet da lijekove ne uzimate prije konzultiranja s liječnikom, postoji nekoliko lijekova koji mogu proizvesti ozbiljne kontraindikacije ukoliko se uz njihovu primjenu koristi i Tadalis SX 20mg. To su:

 • Antibiotici (eritromicin i rifampicin)
 • Antimikotici (itrakonazol i cikaponazol)
 • Neselektivni alfa-blokatori za regulaciju krvnog tlaka (doksazosin)
 • Lijekovi za liječenje uvećane prostate (tamsulozin i prazosin)
 • Nitrati (nitroglicerin i gliceril trinitrat od najpoznatijih)

Kako koristiti tablete Tadalis SX 20mg?

Maksimalna dnevna doza ovog lijeka je 20mg ili jedna tableta. Doza se uzima 30 minuta do 1 sat prije spolne aktivnosti. Lijek treba popiti uz čašu vode, po mogućnosti na prazan želudac.

Detaljne analize su pokazale da se lijek jednako dobro apsorbira i nakon obilnog obroka, mada je vrijeme apsorbcije malo brže ukoliko se lijek uzme na prazan želudac.

Nije preporučljivo da se lijek miješa s alkoholom, jer se drastično smanjuje učinkovitost lijeka a također se produljuje i vrijeme koje je potrebno da lijek počne djelovati.

Učinak lijeka može se osjetiti nakon 36 sati od vremena konzumacije lijeka.

Preskakanje doze

Lijek uzimajte samo kada planirate seksualnu aktivnost, obzirom da se lijek ne bi trebao koristiti kao “redovan lijek”. Nema potrebe da pijete svakodnevno lijek, već ga konzumirajte samo po potrebi.

Možete ga popiti 30 minuta prije seksualnog odnosa, a već nakon 45 minuta će Vaš penis biti u punoj snazi.

Kako čuvati lijek?

Kao i sve tablete za potenciju, Tadalis SX 20mg se mora uskladištiti po pravilima koja su propisana od strane proizvođača. Lijek treba čuvati u izvornom blister pakiranju, izvan dohvata djece.

Također, skladištite lijek na hladnom i suhom mjestu, gdje temperatura ne prelazi 30 stupnjeva Celzija. Ako istekne rok trajanja, uklonite lijek i ne koristite ga.

SLIČNI PROIZVODI