Besplatna dostava za sve porudžbine na sajtu!
« Vrati se na blog

Kolika je prosječna duljina penisa?

Sve što ste oduvijek željeli znati, a niste se usudili pitati

Kolika je prosječna veličina penisa?

Uvod

Prema istraživanju koje je objavljeno 2019. Godine u USA, u opuštenom stanju prosječna duljina penisa je 9,16 cm, a prosječna duljina penisa u erekciji je 13,11 cm.

U opuštenom stanju prosječan opseg penisa je 9,29 cm a 11,65 u erekciji. Opseg se mjeri na najširem dijelu penisa.

U nastavku teksta ćete naučiti nešto više o veličini i opsegu penisa, koliko je ona bitna za seks kod žena i što možete uraditi ukoliko je vaš penis možda premalen.

veličina penisa slika

Što kažu istraživanja?

Istraživanje BJUI-a koristilo je podatke iz 17 drugih istraživanja i više od 15 tisuća muškaraca je učestvovalo u istraživanju. Pored spomenutih prosjeka, istraživanje je napravilo i grafičke prikaze raspona veličina.

Na primjer, penis duljine 16,01 cm u erekciji je veći od 95% svih penisa, što znači da će od 100 muškaraca samo njih pet imati penis dulji od 16,01 cm.

Sa druge strane, penis duljine 10,02 inča u erekciji je veći od 5% svih penisa, što znači da samo pet od 100 muškaraca ima penis kraći od 10,02 cm.

Druga istraživanja su došla do sličnih rezultata. Istraživanje koje je objavljeno objavljeno 2019 godine u UK otkrilo je i da duljina penisa u opuštenom stanju ne može poslužiti za predviđanje duljine penisa u erekciji.
Drugim riječima, muškarci imaju erekcije koje su skoro iste veličine, ali u opuštenom stanju njihovi penisi mogu biti različite duljine.

prosječna veličina penisa u europi slika

Pravilno mjerenje penisa

Mjerenje duljine se vrši od vrha glavića do korijena/početka penisa.

Početak spolnog organa je mjesto gdje se penis spaja sa zdjeličnom kosti. Vrh glavića je zaobljeni dio na njegovome kraju. Pritisnite masnoću koja se možda nalazi na prednjem dijelu vaše zdjelične kosti tijekom mjerenja. Također, nemojte u mjerenje uključiti duljinu prepucija.

Opseg se mjeri na početku ili sredini penisa.

Da li je veličina penisa bitna?

Neke muškarce naročito brine da li će njihov penis moći seksualno zadovoljiti njih i njihove partnere. Neki muškarci mogu biti anksiozni o tome kako izgledaju goli.

U slučaju spolnog odnosa, veće ne znači nužno i bolje.

U istraživanju objavljenom u Francuskoj, istraživači su razgovarali sa 75 žena koje su seksualno veoma aktivne o veličini penisa koju prefereiraju za seks za jednu noć i vezu na duge staze.

Ženama su prikazana 33 3-D plastična modela penisa plave boje da bi se izbjegle asocijacije na rasu.

Prosječna veličina penisa u erekciji u slučaju seksa za jednu noć koju su preferirale žene koje su učestvovale u istraživanju je duljina od 6,4 inča i opseg od 5 inča.

Za vezu na duge staze, prosječna veličina penisa koju su žene preferirale je duljina od 16,25 cm.

U ovom slučaju, veličina je neznatno iznad prosjeka.

Još jedno slično istraživanje ženskih preferenci koje je objavljeno u časopisu BMC Women’s HealthTrusted Source, otkrilo je da je za seksualno zadovoljstvo ženama opseg penisa bitniji od duljine.

Muškarčeva percepcija veličine njegovog penisa može utjecati na njegovo samopouzdanje i viđenje samog sebe. Muškarci koji osjećaju nelagodu zbog veličine svog penisa, bilo u opuštenom stanju ili u erekciji, mogu patiti od erektilne disfunkcije i drugih emocionalnih probelma uzrokovanih anksioznosću.

Psiholozi koji rade sa muškarcima koji imaju ovu vrstu kompleksa često dolaze do zaključka da se lična percepcija “premalenog penisa” ne poklapa sa rezultatima znanstvenih istraživanja.

Prema jednom studyTrusted izvoru, od 64 muškarca kod kojih je postojala zabrinutost da je njihov penis premalen, nijedan nije imao penis dovoljno kratak da bi se preporučili tretmani povećanja penisa.

Mogu li povećati svoj penis?

Odluku o povećanju penisa treba donijeti pažljivo u konsultaciji sa urologom. Istraživanje iz 2016. godine preporučuje da bi samo muškarci čiji je penis kraći od 4,05 cm u opuštenom stanju, ili 7,62 cm u erekciji, trebali biti smatrani kandidatima za tretmane povećanja penisa.

Prije nego što bilo što preduzmete, trebali bi razgovarati sa psihologom o svojoj situaciji i napraviti psihološku evaluaciju.

Sa psihologom bi trebali obraditi pitanja poput "Da li imate neuobičajeno mal penis, ili penis prosječne veličine?" i "Da li imate nerealističnu percepciju svog penisa ili nerealistične predstave o tome što je prosječan penis?"

Prije nego se odlučite za bilo kakav tretman trebali bi se posavjetovati sa psihologom.

Ukoliko razmišljate o tretmanima, na raspolaganju vam je nekoliko opcija.

Jedna vrsta kirurške procedure se radi na ligamentu koji spaja penis i zdjeličnu kost unutar tijela. Operacija omogućava da veći dio penisa bude vidljiv izvan tijela.

Također je dostupna i operacija koja uključuje presađivanje kože oko penisa u svrhu povećanja opsega penisa.

Liposukcija oko zdjelične kosti nekim muškarcima bi mogla koristiti zato što povećava vidljivost dijela penisa koji bi inače bio prekriven masnoćom.

Kirurški umetnute proteze na napuhavanje, su veoma učinkovite u liječenju impotencije i za produljivanje penisa.

Ukoliko ste zainteresirani za proceduru povećavanja duljine ili opsega penisa, posavjetujte se sa ljekarom koji ima iskustva sa takvim procedurama. Trebali bi se paziti online oglasa za druge tretmane koji obećavaju fantastične rezultate, kao što su kreme ili pilule.

Izgledi

Dok se mnogi muškarci pitaju da li imaju prenis koji je prosječne veličine, blizu prosječne ili veći od prosjeka, većina muškaraca je prilično blizu prosječnog opsega i duljine. Mjerenje vašeg penisa vam može dati afirmaciju.

Ukoliko i nakon mjerenja smatrate duljinu svog penisa malom, razgovarajte sa urologom o svom problemu i opcijama koje su vam dostupne.

Savjeti za pozitivno viđenje vlastitog izgleda

Ukoliko ste nezadovoljni svojim tijelom, radilo se to o veličini spolnog organa ili nekog drugog dijela vašeg tijela, ovi korisni savjeti vam mogu pomoći da se osjećate bolje:

  • Usredotočite se na karakteristike i dijelove tijela koji vam se sviđaju poput širokih ramena ili lijepoh osmijeha.
  • Održavajte zdravu tjelesnu težinu i počnite se baviti treningom snage ukoliko to već ne činite. Možda ćete se bolje osjećati ukoliko izgledate fit i zdravo.
  • Nemojte biti opsjednuti veličinom penisa. Možete zadovoljiti seksualnog partnera bez obzira na veličinu penisa.
  • Ne uspoređujte se sa sportistima, manekenima i glumcima. To će vam dati nerealističnu i nezdravu sliku o tome kako bi trebali izgledati i što je normalno.
  • Posvetite više vremena i energije aktivnostima koje vas ispunjavaju poput sporta, hobija, ili putovanja. Održivo samopouzdanje je rezultat karakteristika koje nisu tjelesne poput nekih vaših drugih vrijednosti, kao što su kreativnost I inteligencija.

PITANJA I ODGOVORI:
Veličina penisa i starost

Da li se veličina penisa prirodno mijenja kako starim?
Prirodno je da se penis smanjuje sa godinama. Penis muškaraca u šezdesetim i sedamdesetim se može smanjiti za 1 do 1,5 cm. Tjelesne masti i povećanje njihovog procenta mogu dovesti do toga da se penis čini manjim kako muškarac stari. Održavanje zdrave tjelesne težine će pomoći da vaš penis izgleda bolje.

VELIČINA PENISA I PRETJERIVANJA

pretjerivanje u veličini penisa slika