Besplatna dostava za sve porudžbine na sajtu!
« Vrati se na blog

KAKO POVEĆATI PENIS?

Tisućama godina veličina penisa se povezuje s muževnošću i zrelošću, a danas tisuće muškaraca pretražuju internet u želji da saznaju kako povećati penis. Kroz povijest muškarci su isprobavali mnoge načine povećanja penisa uključujući...

Ugriz zmije otrovnice da bi penis postao veći !!!

kako povećati penis slika

ANALIZA 28 ZNANSTVENIH STUDIJA (2020)

Nažalost, i današnji muškarci osjećaju pritisak da bi trebali imati veći penis, što dovodi do osjećaja srama, nelagode i stresa. Često muškarci sa spolnim organom normalne veličine osjećaju da bi on trebao biti veći.

Uz stalne TV reklame, internet oglase i reklame u časopisima koje promiču različite načine povećanja penisa, lako je osjetiti nesigurnost zbog veličine.

Naravno, iako osjećate da Vam je potrebno povećanje penisa, najvjerojatnije je da je Vaš organ prosječne veličine. Prosječna veličina spolnog organa u erekciji je 12.5 – 16.5 cm, dok je duljina opuštenog spolnog organa 2.5 – 10 cm. 

Iako istraživanja nisu pokazala povezanost veličine penisa s rasom, pokazalo se da je normalna veličina penisa različita kod različitih etničkih grupa, muškarci iz istočne Azije imaju nešto manji penis od Europljana i afroamerikanaca.

Ne može se reći koliko će penis biti velik u opuštenom stanju. Muškarci s manjim penisom u opuštenom stanju, ali velikim u erekciji, nazivaju se “growers”. Ipak, trebali biste biti zabrinuti ako vam je penis manji u oba stanja – opuštenom i u erekciji.

Ne preporučujemo upotrebu zmija ozrovnica, ali postoji nekoliko dokazanih načina koji mogu pomoći kod povećanja penisa.

Također donosimo nekoliko načina kako učiniti da vam penis izgleda veći i nekoliko važnih savjeta kako da spriječite njegovo smanjenje.

UOBIČAJENI NAČINI POVEĆANJA PENISA

Brz pregled interneta će vam dati čitavu listu odgovora na pitanje kako povećati penis. Ali djeluju li? Jesu li sigurni? Mi smo to istražili da bismo vam dali uvid u ono što ne djeluje, ono što zahtijeva dodatno istraživanje i opcije koje stvarno pomažu povećanju penisa.

penis u brojevima slika

TABLETE I LOSIONI

Internet je pun reklama sa natpisima "kako povećati penis" i skočnih prozora koji promiču tablete i losione za povećanje penisa. Oni često sadrže biljke, hormone, minerale i vitamine, ali nijedno od toga nije dokazano djelotvorno.

Neke tablete su ispitivane od strane FDA (URED ZA ISPITIVANJE HRANE I LIJEKOVA U SAD-U). I u njima su pronađeni tragovi lijekova na recept kao što je sildenafil (Kamagra). FDA bilježi porast trenda dodataka prehrani koji sadrže skrivene kemijske spojeve i lijekove.

Bez dokaza koji bi ih podržali i s opasnošću koja dolazi sa skrivenim sastojcima, ne preporučujemo takve proizvode. Nema garancije povećanja spolnog organa, a može doći do neželjenih nuspojava.

JELQING

Često nazvana "vježbom" jelqing je tehnika povećanja penisa koja je postala poznata preko snimaka na internetu, a blogovi su ju progurali kao lak način kako povećati penis. Jelqing je masaža penisa pokretima rukom koji tjeraju krv od korijena penisa ka vrhu.

Dok je na internetu puno anegdotalnih izvještaja o učinkovitosti ove tehnike, nikada nije dokazano da jelqing stvarno djeluje. Promotori tvrde da će redovito istezanje penisa ispuniti tkivo krvlju i učiniti ga trajno većim.

Osnove anatomije to pobijaju jer je penis organ, a ne mišić kojeg se može jačati treningom. Postoji i opasnost oštećenja penisa, jer ova tehnika može dovesti do iritacije, oštećenja krvnih žila, ožiljaka, boli i gubitka osjeta u spolnom organu.

UREĐAJI ZA POVEĆANJE PENISA

Uređaji za povećanje penisa su druge opcije često promovirane za povećanje penisa, a dizajnirani su tako da istezanjem dovedu do povećanja. Malo istraživanje provedeno na 23 muškarca pokazalo je blago povećanje opuštenog i spolnog organa u erekciji nakon upotrebe uređaja.

Drugo istraživanje na 15 pacijenata pokazalo je značajnije povećanje nakon 6 mjeseci korištenja, uz to i poboljšanje erektilne funkcije.

Bitno je napomenuti da su oba istraživanja na jako malom uzorku, i iako izgledaju obećavajuće, potrebno je bolje istražiti ove metode.

VAKUUM PUMPE

Vakuum pumpe se često koriste kod erektilne disfunkcije jer dovode krv u penis uzrokujući njegov rast. Pojedinci su pokušavali povećavati penis uporabom vakuum pumpe, ali njihovo često ili dugotrajno korištenje može dovesti do oštećenja elastičnog tkiva penisa.

To rezultira slabijom erekcijom. Iako korištenje vakum pumpe može stvoriti iluziju povećanja penisa, učinak nije trajan.

PRIJAPOVA INJEKCIJA

Plazma bogata trombocitima (engl. PRP) se koristi klinički od 1970-ih godina, a ljekovitost je pridavana proteinima sekreta i autolognim faktorima rasta koji mogu pojačati proces izlječenja na staničnoj razini. Također je uočeno ubrzavanje diobe, nastanka i širenja stanica pri obnovi tkiva.

Kroz godine su istraživači pronašli mnoge načine primjene PRP-a, proučavajući ju kod liječenja kože i osteosrtritisa.

Posljednjih godina istraživači s University od California Scholl od Medicine su injektirali penis štakora matičnim stanicama, a rezultat je bio bolja erektilna funkcija, kao i promjena mikroarhitekture spužvastog tkiva s povećanjem broja endotelnih stanica u njemu.

Pojednostavljeno, štakori su imali jaču erekciju i više tkiva. Mišljenje je da su faktori rasta doveli do ovog poboljšanja, a to su isti faktori rasta koji se nalaze i u injekcijama plazme bogate trombocitima.

Uspjeh PRP injekcija doveo je do upotrebe istih u mnogim kozmetičkim tretmanima kao što su Vampire Breast Lift, Vampire Facelift, Vampire Facial, and the Priapus Shot (Prijapova injekcija).

Neki liječnici nude prijapovu injekciju kao metodu povećanja penisa i poboljšanja erektilne funkcije. Postupak se sastoji u uzimanju krvi iz ruke, odvajanju trombocita koji imaju utisak da je tkivo ozlijeđeno, te oslobađaju faktore rasta, a nakon toga se ovaj pripravak injektira u penis malom iglom.

Iako se mogu naći svjedočenja muškaraca zadovoljnih Prijapovom injekcijom, ne postoji istraživanje koje bi potvrdilo učinkovitost ove metode.

INJEKCIJE HIJALURONSKE KISELINE

Iduća mogućnost su injekcije hijaluronske kiseline, što uključuje injekciju stabilnog gela baziranog na hijaluronskoj kiselini neživotinjskog porijekla u muški spolni organ.

Jedno istraživanje je uključilo pacijente koji su bili tretirani injekcijama hijaluronske kiseline ili lipofilingom, promatrana su 83 pacijenta tretirana jednom od ovih dviju metoda povećanja penisa.

Istraživanje je pokazalo da su svi ispitanici povećali duljinu penisa za 1.8-3.6 centimetara, a pacijenti tretirani hijaluronskom kiselinom nisu imali komplikacija.

Iako su rezultati istraživanja dobri, potrebno je dodatno istraživanje.

KIRURŠKI POSTUPAK

Za muškarce koji traže način povećanja spolnog organa, nove kirurške tehnike povećanja duljine i obujma penisa pobudile su zanimanje. Estetska kirurgija muških genitalija postaje sve traženija. Ali ne postoji mnogo dugoročnih podataka i detalja o zadovoljstvu pacijenata vezanih uz kirurški način povećanja penisa.

Operacija povećanja penisa je mogućnost postizanja zadovoljavajuće veličine penisa za zadovoljavajući spolni odnos, iako se općenito preporučuje jedino za tretman mikropenisa.

U posljednje vrijeme, ugledne zdravstvene organizacije ne preporučuju operaciju iz samo estetskih razloga.

OSTALE MOGUĆNOSTI

Biljni lijekovi, Kegelove vježbe i vježbanje su spominjani kao načini koji mogu povećati penis. Međutim, nakon dugotrajnog traženja znanstvenog dokaza učinkovitosti ovih postupaka, nije pronađen niti jedan takav dokaz.

Mnogo je nepotvrđenih anegdota, ali njima se jednostavno ne može vjerovati. Na kraju krajeva, na internetu nitko ne zna jeste li pas (ili lažljivac!). Naša preporuka je izbjegavati ove metode.

PROMJENA UTISKA O VELIČINI

Iako mnoge metode povećanja penisa ne djeluju, ili je vrlo malo dokaza koji bi ih poduprli, postoje načini kako postići da on samo izgleda veći. Ove metode ne povećavaju organ, ali mogu učiniti da on izgleda veći, ako ste zabrinuti zbog veličine.

kako povećati penis - veličina je bitna slika

SMANJENJE TJELESNE TEŽINE

Muškarcima zabrinutima zbog veličine spolnog organa liječnici savjetuju smanjenje tjelesne težine. Iako se organ neće stvarno povećati, mršavljenje će smanjiti onaj jastučić masti oko pubične kosti, pokazujući više od spolnog organa i čineći tako da on izgleda veći.

Iako se penis neće povećati, promjena vašeg tijela će učiniti da on izgleda veći.

Mogli ste čuti da gubitak 10-15 kilograma čini da dodatnih 2.5 cm penisa postane vidljivo, ili da pretilost skriva do 1/3 spolnog organa. Ne postoje istraživanja koja bi to potvrdila, ali ništa vas ne košta gubitkom kilograma poboljšati svoje zdravlje, to je svakako dobro za vaš spolni život!

LIPOSUKCIJA

Kao što je već rečeno debljanje čini penis izgledom manjim, jer je njegova baza prekrivena salom. Liposukcijom se može smanjiti masni jastučić oko pubične kosti i učiniti da penis izgleda veći.

Istraživanja su pokazala da je nadpupična liposukcija vrlo sigurna i uspješna, s minimalnim ili bez komplikacija kada je pedantno obavljena, a uz estetsko poboljšanje može pomoći i jačanju samopouzfanja.

BRIJANJE PUBIČNOG PODRUČJA

Brijanje pubičnog područja se povećalo kod muškaraca, nedavno ispitivanje je pokazalo da 50.5 % muškaraca redovito brije pubično popodručje. Muškarci se broju iz mnogo razloga.

Od higijenskih do lakšeg oralnog odnosa, ali bolji izgled i utisak većeg organa su najčešći razlozi. Brijanje pubičnog područja može učiniti da penis izgleda veći.

SPRJEČAVANJE SMANJENJA

Ukoliko ste zabrinuti veličinom penisa, dobro je naučiti što uzrokuje njegovo smanjenje i kako to spriječiti. Određeni lijekovi, operacije i zdravstvena stanja mogu biti uzrok smanjenja muškog spolnog organa.

Ovo je pregled nekih od mogućih uzroka i mogućnosti da se to spriječi.

LIJEKOVI I TERAPIJE

Lijekovi i terapije povezani sa smanjenjem penisa uključuju:

Hormonska terapija raka prostate – koristi se za eliminaciju što je više moguće testosterona iz tijela kod liječenja raka prostate. Ovo se čini GnRH ili LHRH agonistima, koji smanjuju količinu testosterona u tijelu, ili antiandrogenima koji blokiraju stanicama raka uzimanje testosterona.

Nažalost, smanjenje testosterona može uzrokovati smanjenje genitalija. Ukoliko želite poduzeti neke mjere za sprječavanje smanjenja, važno je odvagnuti pozitivne i negativne strane s vašim liječnikom.

Rak prostate  – rak prostate i različiti načini njegovog liječenja mogu biti uzrok promjene spolne funkcije. Smanjenje spolnog organa može biti uzrokovano oštećenjem tkiva prilikom operacije raka prostate. Neka istraživanja provedena nakon radikalne operacije raka prostate pokazala su značajno smanjenje veličine penisa nakon operacije.

Ipak, pokazalo se da vakum uređaj za erekciju može pomoći kod oporavka poslije operacije i može pomoći kod očuvanja normalne veličine organa.

Propecija  – Istraživanje objavljeno u Journal of Sexual Medicine pokazalo je kod mužjaka štakora kojima je davan lijek za poticanje rasta kose (Propecija) kroz 4 tjedna, smanjenje težine penisa od 25.9% .

NAKON UGRADNJE IMPLANTATA U SPOLNI ORGAN

Ukoliko mislite da je ugradnja implantata rješenje problema s veličinom, moglo bi biti upravo suprotno. Nakon ugradnje implantata neki parovi su iskazali nezadovoljstvo obujmom i duljinom penisa.

Dok implantat može pojačati krutost penisa, zbunjuje nezadovoljstvo parova veličinom. Drugo istraživanje je pokazalo da je smanjenje veličine nakon ugradnje usadka čest prigovor. Predoperativne, operativne i postoperativne strategije se preporučuju da bi se smanjilo nezadovoljstvo veličinom nakon ugradnje usadka.

STARENJE

Starenje muškarca može uzrokovati promjene u spolnoj želji i erektilnoj funkciji. Jedno istraživanje je pronašlo vezu između dobi, smanjenja razine testosterona i smanjenja spolnog organa.

Ako slaba, veza postoji, a zaključak je da je potrebno još istraživati da bi se utvrdilo može li testosteronska terapija, sama ili uz PDE5 inhibitore (kao što je Viagra), smanjiti rizik kavernozne fibroze (smanjenja penisa).

LIJEČENJE EREKTILNE DISFUNKCIJE

Muškarci s problemom erektilne disfunkcije (ED) imaju veći rizik od problema sa smanjivanjem spolnog organa. Istraživanje koje je uključilo 1027 muškaraca promatralo je zdrave muškarce i pacijente koji imaju problem erektilne disfunkcije, bez razlike u visini, rasi, tjelesnoj težini i starosti.

Pacijenti s erektilnom disfunkcijom su imali znatno kraći penis, pokazujući vezu ED i smanjenja penisa. Drugo istraživanje je utvrdilo da muškarci s erektilnom disfunkcijom, dijabetičari i nedijabetičari, imaju jednak problem smanjenja penisa, a smanjenje je bilo češće kod muškaraca s dijabetesom.

Suradnja s liječnikom koji vas liječi od ED je vrlo važna, a ukoliko imate još neki zdravstveni problem kao što je dijabetes, učinkovito liječenje oba problema može pomoći kod sprječavanja smanjenja spolnog organa.

LIJEČENJE ZAKRIVLJENOG PENISA

Peyronijeva bolest je abnormalna zakrivljenost penisa uzrokovana ozljeđenim tkivom, nazvanim plak, u erektilnom tkivu. Peyronijeva bolest može smanjiti erekciju, ili je penis deformiran u erekciji.

Važna je hitna terapija koja uključuje vitamin E, steroide, kolagen i verapamil. U nekim slučajevima je potrebna operacija, ali prije toga treba iscrpiti sve ostale mogućnosti.

Neka istraživanja su pokazala da je upotreba ovih preparata za erektilnu disfunkcije ne samo sigurna, nego da oni imaju i antifibrozna svojstva koja mogu smanjiti fibrozni plak u tkivu penisa.

SVINUT PENIS

Svinut penis je posebno uočljiv u erekciji. Ovo stanje izgleda kao da se penis smanji u erekciji. Budući je uzdignut, ravan penis nužan za normalnu spolnu funkciju, ako ovo stanje to sprječava, potrebna je operacija.

KORIŠTENJE LIJEKOVA ZA EREKTILNU DISFUNKCIJU U RJEŠAVANJU PROBLEMA SMANJENJA PENISA

Smanjenje penisa se može pojaviti iz mnogo razloga, kao što je rak prostate i operacija istog, erektilne disfunkcija, Peyronijeva bolest, ili čak starenje.

U nekim slučajevima korištenje PDE5 inhibitora (kao što je Kamagra) može pomoći u sprječavanju smanjenja. Naprimjer, kod muškaraca kod kojih je problem nastao primjenom hormonske terapije, lijekovi za erektilnu disfunkciju kao što su Kamagra, Levitra i Tadalis mogu se koristiti za rješenje smanjenja penisa potičući dotok krvi u tkivo.

Dok jedni vjeruju da PDE5 inhibitore treba koristiti za povećanje penisa, trenutno je malo dokaza za to. Svejedno, ovi lijekovi se koriste za problem smanjenja penisa vezanog uz mnoge zdravstvene uzroke.

OSTALI SAVJETI

Ostali savjeti za sprječavanje smanjenja penisa, kao što su prestanak pušenja i optimizacija dotoka krvi do penisa, možda nisu dovoljno istraženi, ali zna se da postoji veza između zdravog krvotoka i spolnog zdravlja.

Poduzimanje mjera za očuvanje zdravog krvotoka, uključujući prestanak pušenja, možda neće spriječiti smanjenje, ali može pomoći općenitom spolnom zdravlju i dobrobiti.

Ukoliko zakažu ostale metode, možete se poslužiti pomoćnim sredstvima. Dva osnovna pomagala su:

PRSTEN ZA PENIS

Prsten za penis je seks igračka koja sprječava povlačenje krvi iz penisa, čineći tako erekciju čvršćom. Neki misle da ovo učini da penis izgleda (i osjeća se!) veći.

Ipak, ovo ne čini spolni organ većim, niti debljim.

RUKAVI ZA PENIS, PROSTETIČKI DODACI, OBLOGE I NASTAVCI

Ovdje navedena pomagala nisu kao uređaji ranije navedeni koji se koriste za povećanje penisa. Ova pomagala, uobičajeno napravljena od različitih materijala, nose se na spolnom organu tijekom spolnog odnosa i Vašem partneru se čini da je Vaš penis veći, bez stvarne promjene veličine. Oni mogu malo povećati obujam ili duljinu, ako su napravljeni tako da se zatvaraju na kraju (neki su kraći od penisa I ostaju otvoreni).

Mnogi od ovih pomagala se postavljaju na penis pomoću trake koja ide oko mošnji. Neka se nose s pojasom za dodatnu sigurnost.

Nedostatak prostetičkih dodataka je izostanak osjeta partneričine vagine ili anusa, a niti partnerica ne može osjetiti Vaš organ. Međutim, rukavi i obloge mogu imati teksturu dizajniranu za stimulaciju.

KAKO POVEĆATI PENIS - ČESTA PITANJA

1. - KAKO ISPRAVNO IZMJERITI SPOLNI ORGAN?

Mnogi muškarci ne znaju koliko im je velik, a većina misli da im je manji od prosjeka.  Najbolji način za procjenu veličine je naučiti ispravan način mjerenja. Za mjerenje u opuštenom stanju, mjerite odmah nakon svlačenja, jer topla ili hladna soba može uzrokovati povećanje ili skupljanje.

Mjerite u stojećem položaju mjernom vrpcom. Postavite vrh metra točno na točku gdje se Vaš ud spaja s trupom. Prevucite metar preko penisa i očitajte duljinu. Prosjek u opuštenom stanju je oko 8.7 cm.

Mjerenje u erekciji se obavlja odmah po postizanju iste. Mjeri se s gornje strane, od baze do samog vrha. Duljina penisa u erekciji, proslečno mjerena  je 12.78 cm.

Možete mjeriti i opseg. Šivaći metar se omota oko penisa pri korijenu. Prosječan opseg je 13.05 cm.

2. - POSTOJE LI BOLJE POZICIJE ZA MUŠKARCE S MANJIM SPOLNIM ORGANOM?

Ako ste zabrinuti oko zadovoljavanja partnerice, bit će Vam drago znati da se većina vaginalnih živaca nalazi u vanjskoj trećini vagine, zato se ženu može zadovoljiti i prstima.

Ako Vam je penis normalne veličine, možete pogoditi ovo područje tako da ste vi gore, dok partnerica leži s nogama ravno na krevetu. Ovo smanjuje dubinu prodiranja i donosi više nadraženosti na vaginalne usne, jače stimulirajući oboje partnera.

Zapamtite, ne sviđa se svim ženama duboka penetracija.

Ako vam je penis kraći od prosjeka, svejedno imate načina za zadovoljiti partnericu i uživati u odnosu. Visoko ulaženje s bazom penisa uz klitoris i trljanjem prema pubičnoj kosti umjesto ubadanja, može dobro djelovati. Naglasak je na pokretima i nije bitna duljina.

Ako je Vaš problem debljina, možete imati problem s manjkom osjeta prilikom spolnog odnosa. Neka partnerica leži na krevetu sa skupljenim nogama, ili s nogama prislonjenim na svoja prsa, tako se suzi vaginalni kanal i pojačano je trenje.

3. - KADA JE NUŽNO TRETIRATI PROBLEM S VELIČINOM?

U većini slučajeva nema potrebe za tretiranje, ali je neophodan za muškarce s takozvanim mikropenisom.

Mikropenis je medicinski termin koji se odnosi na penis kraći od 7.11 cm u erekciji. Samo je  0.6% muškaraca pogođeno ovim stanjem.

Svejedno, čak i s mikropenisom, ili ako je malo manji nego što biste željeli, možete biti odličan ljubavnik.

4. - KAKO ODLUČITI TREBA LI MI OPERACIJA POVEĆANJA PENISA?

Nije preporučljivo povećavati penis operacijom samo iz estetskih razloga. Ukoliko želite povećati penis zbog problema sa samopouzdanjem, operacija neće nužno riješiti taj problem. U mnogim slučajevima, psihološko savjetovanje bi moglo biti korisnije.

5. - RAZMIŠLJAJU LI ŽENE O VELIČINI PENISA?

Vjerojatno ste Vi zabrinutiji od partnerice da Vam je penis možda premali - usporedivo sa time koliko muškaraca se zamara time hoće li voditi ljubav onoliko dugo koliko žena očekuje.

Većina ispitivanja pokazuje da se žene ne zamaraju previše veličinom penisa. Neka su pokazala da je 84% žena vrlo zadovoljno veličinom partnerovog penisa. U drugom ispitivanju 55% žena je odgovorilo da veličina nije bitna, a 22% je odgovorilo da je potpuno nebitna. Njihova mišljenja o debljini su slična, ali ipak, ženama je manje bitna duljina, nego debljina penisa.

Ovo ne znači da biste trebali željeti deblji penis, ili da je partnerica nezadovoljna. 89% ispitanih čitateljica Cosmopolitan časopisa je reklo da nemaju problem s veličinom partnerovog organa. Od onih 11%  koje imaju problem, vjerojatno je nekima problem i to što partner ima prevelik penis.

Prevelik penis može učiniti neke položaje neugodnima, a čak može i povrjeđivati ženu. Uostalom, većina žena za postizanje orgazma treba stimulaciju klitorisa.

6. - ŠTO JE DISMORFOFOBIJA I TJESKOBA MALOG PENISA?

Ako vas zanima kako povećati penis, niste sami. Međutim, većina muškaraca koja traži način povećanja penisa ima organ prosječne veličine.

Ukoliko ste zabrinuti veličinom, usprkos normalnoj veličini Vašeg penisa, možda patite od poremećaja dismorfofobije (PDD) ili tjeskobe malog penisa (SPA).

Kod oba ova poremećaja muškarci potcjenjuju veličinu svog organa, a precjenjuju prosječnu veličinu organa ostalih muškaraca.  PDD spada u poremećaje iskrivljene slike vlastitog tijela, a SPA je sindrom tjeskobe relevantan za genitalije.