Besplatna dostava za sve porudžbine na sajtu!
« Vrati se na blog

Prvi seks - Ne dozvolite da Vas išta iznenadi

Kako izgleda prvi seks, što možete očekivati, koje poze primeniti, što razlikuje prvi gay seks i kako da ne izgledate kao pravi amater svoj prvi put.

Dečko i devojka u krevetu tokom prvog seksa

Dugo ste skupa, srijetni ste, sve funkcionira perfektno i riješeni ste da svoju vezu podignete na viši nivo. Normalno, prije ili kasnije, razmišljate o prvom seksu, ali ne znate što da očekujete, kako izgleda prvi seks? Spolni odnos može biti ugodan način povezivanja i zbližavanja s nekim. Zdravo je i za um i za tijelo željeti to doživjeti. No, postoji nekoliko stvari na koje biste trebali obratiti pozornost. Ovdje smo da vam asistiramo, pa skupa istražimo uobičajena pitanja koja slijede prije, tijekom ili nakon prvog seksa, kako bismo sa sigurnošću imali nezaboravan prvi seks iz pravih razloga.

Kako se trebam pripremiti za prvi seks?

Što trebamo napraviti prije samoga seksualnog čina? Kako da se pripremimo psihički i fizički na ono što slijedi, jer već od sutradan, mnoge stvari će nam bit jasnije i svijet ćemo posmatrati totalno drugim očima.

Učinite sve da svima bude ugodno

Za početak, osjećati se ugodno sa svojim seksualnim partnerom, možda je i najvažnija od stvari koje treba uzeti u obzir. Kako ste skupa i odlučili upustiti se u ovo, vjerojatno je da se osećate lagodno i opušteno jedno sa drugim. Lijepo bi bilo da se jasno izjasnite o svojim očekivanjima i skupa pokušate da uživate u zajedničkom iskustvu. Ako se u bilo kojem momentu počnete osjećati nelagodno zbog situacije ili čega god, možda se i predomislite u zadnji čas... u redu je! Dajte signal svom partneru, stavite mu do znanja da trebate stati i popričajte o tome kako se osjećate.

Neka odluka o seksu bude uzajamna

Moj prvi seks ne funkcionira bez partnera, dakle to mora bit naš prvi seks. Pristanak partnera mora bit jasan, od samoga početka, za vrijeme i nakon. Prvi seks je stresan moment u životu svakog čovjeka, pa čak i ako ste rekli da želite imati seks, možete se predomisliti bilo kada i iz bilo kojeg razloga. To je sve razumljivo. Upamtite, ako dobro komunicirate, uvjereni smo da neće biti problema. Čak i za vrijeme seksa, ako želite stati ili napraviti stanku, možete!

Zdravlje i sigurnost su broj jedan

Svaki put kada govorimo o spolnim odnosima, jasno je da moramo deo pažnje posvetiti i rizicima. Kod prvog, drugog ili hiljaditoga puta, važno je imati na umu da postoji rizik od zaraze sa spolno prenosivim infekcijama (SPI), a vaginalni seks može nositi i rizik od neplanirane trudnoće. Analni seks također nosi svoje rizike. Ako razmišljate o prvom spolnom odnosu, vrijedi se informirati s najčešćim spolno prenosivim bolestima. Većina SPI se može učinkovito liječiti ili kompletno izliječiti. Otvoreno razgovarajte sa partnerom o primeni zaštite koju kanite koristiti, kao i ima li potrebe i kada možete se testirati na SPI.

Kod prvoga puta i nervoze koja će neminovno postojati, ne treba vam još i briga o bolestima i zarazama ili tudnoći. Koristite kondome koji vas štite od spolno prenosivih infekcija, ali isto tako i od neplanirane trudnoće. Uz to postoje pilule za žene koje štite od neželjene trudnoće.

Kod kondoma, pažnju vam skrećemo na pravilnu uporabu. Uvek si kupite kondom koji vam je taman, ne glupirajte se da kupujete veće kako biste impresionirali kasirku ili partnera (kao da neće ubrzo skužiti sa čim ima posla). Preveliki kondomi se daju svući i spasti, a premali mogu bit bolni i limitirajući po cirkulaciju. Kondomi također znaju puknuti zbog trenja ili neispravne uporabe. Ako se to dogodi, samo nemojte paničariti. Uzmite jedan tehnički time out, skinite kondom, stavite novi i nastavite gde ste stali. Ako vas bude strah od zaraza, prijavite se za testiranje na SPI u bilo kojoj klinici. Najvjerojatnije će sve biti u redu, ali ako ste i zakačili SPI, brzo testiranje znači i brzo rešenje i izlečenje.

Seks tjekom menstruacije

Nije redovna pojava da se prvi seks baš poklopi sa ciklusom, ali i ako se desi budite spokojni. Seks prvi dan menstruacije ili tijekom menstruacije ima nekoliko dobrih strana:

  • Oslobađanje od grčeva - redovni orgazmi ublažavaju menstrualne grčeve, a endorfini koji se luče vas čine da se osjećate dobro.
  • Kraći ciklusi - seks može skratiti vaše mjesečnice. Kontrakcije mišića tijekom orgazma brže izbacuju sadržaj maternice. To bi moglo rezultirati kraćim
  • Povećan seksualni apetit - usled hormonalnih promena Vaš se libido mijenja tijekom menstrualnog Dok mnoge žene kažu da im se seksualni nagon povećava tijekom ovulacije, što je oko 2 tjedna prije menstruacije, drugi kažu da se osjećaju uzbuđenije tijekom menstruacije.
  • Prirodna lubrikacija - možda čudno zvuči, ali krv je u ovom slučaju sjajan lubrikant.

Što se mijenja prvim seksom?

Što se tiče fizičkih promjena na vašem tijelu... ne puno. Sam čin penetracije je vrlo prost, malo neprijatan za prvog puta, ali vrlo se brzo date naviknuti na njega.

Kod devojaka, stvar koja se može pokidati je himen. To je tanko tkivo koje se proteže preko dijela otvora vagine poput neke opne. Iako njegovo pucanje kroz istoriju simbolizira gubljenje nevinosti, moderna znanost je ustanovila da mnoge stvari mogu slomiti himen - sport, vježba, tamponi i masturbacija, a pojedine vagine čak nemaju himen.

Kod pucanja himena, mogli biste vidjeti malo krvi i osjetiti nelagodu. To je savršeno normalno, ali je isto tako normalno i NE vidjeti krv prilikom prvog spolnog odnosa. Svatko od nas je drugačiji!

Glavna promjena koju biste mogli osjetiti je psihičke prirode. Tko zna, možda ćete se zbog toga osjećati povezanijim i bliže no ikad sa svojim partnerom. Nije stran ni osjećaj grižnje savjesti ili žaljenja nakon prvog puta, pa je važno razgovarati s nekim o tome. Uvijek dobro dođe razgovor sa prijateljem od povjerenja, savjetnikom, liječnikom ili roditeljem.

Kako mogu pripremiti svoj um za seks?

Prije seksa, idealno bi bilo da se osjećate mirno i opušteno. Živci su normalna pojava za prvi put. Pokušajte se opustiti i porazgovarajte s partnerom o tome kako se osjećate. Ako ste previše neurozni, možda zapravo i niste spremni za slijedeći korak. To je sve u redu, te budite otvorenog uma i ne osjećajte se prisiljenim na bilo što. Dobro je započeti s predigrom, ljubljenjem i odatle videti kakvo je raspoloženje za dalje. Konstantno nastavite provjeravati sebe i svog partnera kako biste bili sigurni da vam je oboma ugodno.

Dobar vid psihološke pripreme za prvi seks ponekad je razgovor s nekim kome vjerujete i traženje savjeta o seksu. Što da ne i reč dve razmeniti i sa psihologom. Ne može da škodi!

Prvi gay seks

Seks je seks, bili vi gay ili ne, a razlika je naizgled samo u raspoloživim alatima i tjelesnim limitima. Gay seks može nastupiti između dvije žene ili dva muškarca, sve ostalo je manje više isto.

Dva muškarca u krevetu

Kako je i dalje prvi seks u pitanju, prvi gay seks nosi iste one nesigurnosti koje smo isticali u članku. Svi učesnici moraju biti sigurni u ono što žele napraviti, komunicirati dobro i pobrinuti se da prvi seks bude bezbedan. Kako nema rizika od trudnoće kod gay seksa, jedino što se treba paziti je zaražavanje od SPI.

Kako seks podrazumeva i penetriranje, dvije dame mogu imati prvi gay seks uz pomoć prstiju ili raznoraznih seksualnih pomagala. Preporučamo da krenete sa predigrom, ljubljenjem, pa polako prelaskom na prstiće ili dildo. Ukoliko kanite kombinaciju vaginalnog i analnog seksa, perite ruke i pomagala kako ne bi došlo do infekcija.

Kao što smo već spominjali, kod prve penetracije, može doći do pucanja himena i pojave malo krvi. Neka vas to ne plaši.

Kod muškaraca prvi gay seks je nešto drugačiji jer se ipak izvodi isključivo analni seks. Ako ne znate što činiti oponašajte partnerov stil. Općenito, ljudi se ljube onako kako vole da ih se ljubi. Ako koriste mnogo jezika, žele mnogo jezika i zauzvrat. Da bi seks bio puno bolji, udvostručite vrijeme za predigru. Više ljubljenja i više igre.

Tijekom seksa, usled toliko uzbuđenja ne zaboravite disati. Kontrolirano disanje pomaže vam u upravljanju orgazmima, kao i neprijatnosti koju analni seks može napraviti. Dišite opušteno, opustite anus i dopustite penisu da uđe. Sa iskustvom, skužićete da pravljenjem kontrakcija dok on penetrira u vas, seks biva sve bolji. Pritisak koji tako pravite prija i njemu i vama.

Prije seksa, uvijek se pobrinite da ste čisti, ispraznite se, kako ne bi već prvog puta naleteli na iznenađenje i ogadili sebi seks u startu. Naravno, uvijek koristite kondome i pazite na Vaše zdravlje.

Što trebam učiniti nakon seksa?

Post koitalni bonton je vrlo individualna stvar. Neki parovi se vole izležavati, maziti, dok neki momentalno idu svako svojim poslom. Nema potrebe odmah iskočiti iz kreveta pod tuš, osim ako to ne želite. Naravno, uvijek je zgodno da počistite za sobom, tu mislimo prije svega da bacite kondom kako dolikuje (zavežete ga u čvor, umotate u maramicu i odložite u kantu za smeće).

Evolucija je učinila svoje i vrlo brzo nakon seksa, morat ćete ić mokriti. To je praksa koja se kroz milenije usađivala u čovjeka, a za cilj ima da izbaci prljavštine, bakterije i spriječi infekcije mjehura.

Ako Vam kondom pukne, a ne koristite drugi vid kontracepcije, možete posjetiti ljekarnika i pazariti pilulu za dan poslije.

Seks širom svijeta

Jasno je da širom svijeta, različite kulture imaju i različita mišljenja o tome kad treba imati prvi seks. Postoje krajevi gde se prvi seks čuva za brak, pa ume da se oduži, a postoje i oni gde je sasvim normalno da djevojke rađaju sa 14 - 15 godina.

Grafikon proseka godina stupanja u seksualne odnose

 

Neko nepisano pravilo glasi da što je konzervativnija zemlja, to su i starije individue pri stupanju u spolni odnos. I obrazovanje igra ulogu, jer što je ono niže to se pre mladi upuštaju u prvi seks.

Zanimljive poze za prvi seks

Nitko ne očekuje da prvi put bude neverojatan. Ako se nadate spolnom odnosu iz filmova ili još gore iz porno filmova, samo ćete se razočarati. Porno filmovi su učinili da većina mladih ima nerealna očekivanja od toga kako izgleda prvi seks zbilja.

Sa druge strane, nije loše da se informirate o par osnovnih poza.

Misionarska poza

Prva i osnovna poza koja je u genetskom kodu svih nas. Radi se tako što žena legne na leđa, dok partner leži preko nje. Prosto trbuh na trbuh, evergrin poza, jednostavna, elegantna, intimna. Penetracija je iz ove poze vrlo jednostavna.

Ako je želite malo modificirati možete se igrati sa promjenom kuta nogu. To vrijedi i za vas i za vašeg partnera. Svakako da ćete kroz repeticiju i usavršiti sav potencijal koji ova poza nudi.

Kaubojka

Muškarac ovoga puta leži na leđima, vi ste u klečećem položaju odozgo, naslonjeni rukama na njegova prsa. Prostim njihanjem tijela unatrag, ostvarujete penetraciju. Ako se nagnete unatrag, možete ublažiti teret sa svojih ruku i osloniti se na njegova bedra. Ovo je zgodna poza za eksperimentirati, vidjeti što vam više paše. Ovo je poza u kojoj dominantnu ulogu ima osoba odozgo i ona kontrolira vrhunce i njihov intenzitet. Doziranje zadovoljstva vas i vašeg patrnera je doslovce u vašim rukama.

Sitna poboljšanja poze su moguća daljnjim širenjem ili skupljanjem koljena, možda koljenima stišćući njegovo tijelo, aktivirajući tako mišiće unutar vagine i zdjelice, koji zbilja rijetko rade.

Obrnuta kaubojka

Kao i kod kaubojke, partner je na leđima, vi ga zajašete, ali ovoga puta leđima okrenuti prema njemu, tako da gledate u smjeru njegovih nogu. Ova poza daje malu dozu distance, ali ipak dovoljno dominantna, gdje sami određujete dubinu i intenzitet penetriranja, kao i tempo koji vama odgovara.

Poza može dobiti na učinkovitosti modificiranjem uglova tijela, spajanjem i stiskanjem koljena, čak možete i skroz skupiti noge gurnuti stopala i listove između njegovih nogu i ispod bokova. Dakle, kao da ga stopalima pokušavate hvatati za guzu.

Poza psa

Čuvena poza, vanvremenski doggy style. Radi se tako što stanete na sve četiri, a zatim vaš partner klekne iza vas, uspravnoga ili blago savijenog torza, baš kao što bi to učinio pas. Kroz ovu pozu vrlo jednostavno možete napraviti dublju penetraciju i lakšu stimulaciju G-točke.

Malo što može unaprediti ovu pozu. Možda ručna stimulacija klitorisa ili igranje sa grudima.

Par reči za kraj

U konačnici, tema prvog seksa je duboko osobno i značajno iskustvo koje može imati trajan utjecaj na život pojedinca. Važno je pristupiti ovoj prekretnici promišljeno, s otvorenom komunikacijom i poštovanjem prema sebi i svojem partneru. Očekivanja i pritisci društva vezani uz prvi spolni odnos ne smiju diktirati nečije izbore. Naprotiv, sve što budete rešili i kad budete rešili mora bit dobro promišljeno i točno ono što u tom trenutku želite i vi i vaš partner.

Nadamo se da smo vam barem malo pomogli i da ste čitajući ovaj članak skužili da prvi seks nije ništa strašno i da prije ili kasnije većina ljudi to mora proći. Sve dok budete odgovorni, pametni i dobro komunicirate sa partnerom, nemate se što brinuti.